WITTEVEEN DRAWING — LOODS 6, A'DAM - Manuela Porceddu
art, drawing, witteveen, amsterdam, arno kramer, lenneke van der goot, hans de wit, jans muskee,
23282
post-template-default,single,single-post,postid-23282,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
Witteveen Drawing in Loods 6

WITTEVEEN DRAWING — LOODS 6, A’DAM

STUDIO NOTES ON WITTEVEEN DRAWING

Zondag 10 september — Zondagmiddag reis ik af naar Amsterdam. Ik heb afgesproken met Gam Bodenhausen om naar Witteveen Drawing te gaan. Haar nieuwste werk hangt daar, er zijn boekpresentaties en een interview met Lenneke van der Goot, Hans de Wit en Jans Muskee.

Vooral het boek en het werk van Lenneke van der Goot wil ik heel graag in het echt zien. In de tentoonstelling zijn allerelei vormen (en formaten) van tekenkunst vertegenwoordigd. Het is een fijne ervaring om te ontdekken dat elke tekening weer iets anders bij me oproept. Ik kijk inhoudelijk naar het werk maar ook naar hoe de kunstenaars hun werk presenteren.

Jans Muskee zegt tijdens het interview dat het hem opvalt dat mensen anders kijken naar een tekening dan naar een schilderij. Ze nemen er meer tijd voor. Hans de Wit is geïnteresseerd in het grensgebied van handgemaakt en machinaal (getrokken lijnen). Lenneke van der Goot gebruikt het papier als object door het te bewerken met bijvoorbeeld water, snijden en verkreukelen.

Ik ontmoet Richtje Reinsma die een prachtig verhaal gescheven heeft naar aaneiding van een werk van van der Goot. Ik ontmoet Rozemarijn Westerink die naast haar fijne inkt tekeningen (die aan de muur hangen) ook hele mooie animaties van haar tekeningen maakt.