The Attic 078 & 222REVIEW - Manuela Porceddu
artist, photography, editorial design, graphic design, kunst, beeldende kunst, dordrecht, manuela, porceddu, dordrecht, singel 222, kunstenaar, pictura, rotterdam, expositie,
23689
post-template-default,single,single-post,postid-23689,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

The Attic 078 & 222REVIEW

Aanstaande vrijdag 16 maart organiseer ik de eerste 222REVIEW van 2018! Dit doe ik naast de organisatie van The Attic 078.

The Attic 078 is een besloten kunstenaarsbijeenkomst waarbij theoretici, (kunst)critici en collega kunstenaars uitgenodigd worden om feedback en nieuwe inzichten te geven op een werk van een Dordtse kunstenaar.

 

Daarnaast is er een moderator die de sessies in banen leidt d.m.v. ‘peer-critique-method’, zoals op Goldsmiths College in Londen. Het is noodzakelijk (bij deze methode) om de groep klein, besloten en consistent te houden.

 

De programmering van 2018 is rond met vier verschillende Dordtse kunstenaars. Kunstenaars die graag zouden willen presenteren kunnen zich aanmelden voor 2019.

 

222REVIEW is een informele periodieke ontmoetingsavond voor kunstenaars, waarbij het bekijken en beschrijven van elkaars werk het uitgangspunt vormt. Elke maand vindt er een presentatie plaats van een kunstenaar, vormgever, film- of theatermaker die graag feedback op zijn of haar werk wil hebben van collega’s.

 

30 x 30  — Aan het begin van de avond staat er een werk tentoongesteld. De presenterende kunstenaar mag echter 30 minuten lang alleen luisteren naar de feedback van collega’s. Zij gaan beschrijven wat ze zien, wat voor associaties ze ermee hebben en wat voor emoties het oproept.Na 30 minuten vertelt de kunstenaar meer over het werk, stelt hij of zij vragen over wat er gezegd is en praten we verder met een drankje.

 

Tijdens deze 2 x 30 minuten mag de conversatie enkel over het getoonde werk gaan en nooit een aanval op de persoon zelf zijn. De avonden vinden plaats op Singel 222 in Dordrecht.

 

#netwerk #dordrecht #kunstenaars #onderons #werkpresentatie #singel222 #peerreview #ontmoeten #beschouwen #bespreken #delen #pratenoverjewerk #drankje